Connection has lost...
Ben je millennial? Bezoek The ME Company
Coaching voor werkgevers van 20- en 30ers

Blog: De ervaringen van Dilly


Wat was de aanleiding voor jou om het coachtraject te starten?


Mijn coachtraject is eigenlijk op twee momenten gestart. De eerste aanleiding kwam vanuit behoefte naar verandering. Ik miste de uitdaging een beetje in mijn huidige functie. Zes jaar dezelfde baan, de dertig gepasseerd, moeder geworden, net weer begonnen met werken. Ik wilde een nieuwe, duurzame wending in m’n carrière. Meer inzicht krijgen in mijn drijfveren en kwaliteiten (ik kwam hier zelf niet helemaal uit), en deze ook meer inzetten in de vervolgstap. Maar ik had ook een beetje een rationele, zakelijke insteek. Het idee dat ik nieuwe stappen naar hogere functies moest maken.

Het was nog niet de juiste timing. Voor de geboorte van mijn zoon hebben mijn vriend en ik namelijk een dochter verloren. Manou zag heel goed in dat het nog te vroeg was om loopbaanstappen te zetten, mezelf in dat opzicht onder de loep te nemen. Er waren andere dingen die nog meer aandacht behoeften.

Driekwart jaar later heb ik opnieuw contact opgenomen met Manou. Ik zat beter in mijn vel en voelde nog steeds behoefte aan een nieuwe uitdaging. Ik merkte wel dat ik de coaching veel meer instak vanuit ‘ik ga met mezelf aan de slag en vandaar uit zou verandering in loopbaan kunnen voortvloeien’.

Hoe was het voor je om het coachtraject te volgen?


Spannend, verwarrend, leuk, positief….Ja, er is heel veel gebeurd. Het was een avontuur. Gevoelsmatig bestond het coachtraject zelf ook uit twee delen. In eerste instantie gingen we met mijn drijfveren en kwaliteiten aan de slag. Dat ging goed. Maar mogen dromen over de toekomst lukte niet goed. En dit was voor mij echt een kantelpunt. Toen kwam ik een laag dieper.

Ik vond het heel prettig en soms ook confronterend om zelfonderzoek te doen. De combinatie van praten tijdens de sessies en doen (oefeningen, thuisopdrachten) vond ik fijn. Het feit dat er geen oplossingen werden aangedragen was goed, frustrerend, maar goed. En ik ben er echt van overtuigd geraakt dat je, als je met je loopbaan aan de slag wilt, je je hele persoon en leven moet bekijken. Alles is innertwined.

Waarom heb je gekozen voor coaching bij The ME Company?


Ik ben gewoon gaan zoeken op het internet. Ik was op zoek naar loopbaancoaching in Amsterdam en kwam op jullie website. Ik heb nog wel een aantal andere opties bekeken, maar iets in het tekstje van Manou sprak me gelijk aan. Ik weet de exacte strekking niet meer, maar de boodschap kwam op mij over als ‘doortastende aanpak’. Daarnaast sprak de kennis over het dertigersdilemma me aan. Ik dacht: dat past.

Waarom zou je coaching aanraden aan anderen?


Ik heb wel echt gemerkt dat de coaching me expertise bracht. Ik had dit alles niet bereikt als ik niet naar een professional was gegaan. Ik kon echt een verdiepende slag maken. Het is prettig om met een ander intensief te kunnen praten en te zoeken naar de volgende stap in je carrière. Daarnaast gaven de sessies en de oefeningen me ook een stok achter de deur. Je kan wel een intentie hebben om aan de slag te gaan, maar op regelmatige basis afspreken dwingt je om er echt mee bezig te zijn en stappen te maken. Coaching specifiek bij Manou voelde ook gelijk goed. Veilig, ondersteunend, confronterend waar nodig. Ik heb het gevoel dat ik het hardste gewerkt heb, wat volgens mij ook moet. Zonder het idee te idee te hebben dat ik het alleen deed.

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt?


Het eerste wat me te binnen schiet is ‘bij mezelf blijven’. Dat ik naar mezelf luister. Ik ben inmiddels overtuigd van waar ik goed in ben en waar ik een bijdrage kan leveren. Binnen welke organisatie of functie dan ook. Er is een bepaald bewustzijn gecreëerd die herontdekt moest worden. De coaching is empowering voor me geweest. En daardoor merk ik dat ik met nieuwe baanopties niet kijk naar ‘past het in m’n loopbaan en heb ik de competenties?’. Ik bekijk alles nu veel bewuster en vanuit gevoel. En dat is heel prettig, want dat maakt een keuze veel juister.

Dilly Timmer, participatiecoach jeugd & jongeren
Dilly vertelt over haar coachtraject

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laten we vrijblijvend kennismaken!


Warning: include(/home/meloopnl/domains/we.mecompany.nu/public_html/routes/pages/../includes/include.instagram.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/meloopnl/domains/we.mecompany.nu/public_html/routes/pages/page_binnenpagina-blog-item.php on line 200

Warning: include(): Failed opening '/home/meloopnl/domains/we.mecompany.nu/public_html/routes/pages/../includes/include.instagram.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php72/lib/php') in /home/meloopnl/domains/we.mecompany.nu/public_html/routes/pages/page_binnenpagina-blog-item.php on line 200